Nagy kedvencem ez a gyümölcskenyér: nem túl édes és sokáig eláll, sőt mélyhűtőben is fagyasztható!
A recept:
A diót, mogyorót kissé megpirítjuk, a mazsolát, aszalt szilvát, áfonyát, barackot, fügét vékony csíkokra felvágjuk, a citrom-, narancshéjat lereszeljük.Meglocsoljuk őket rummal, fél órán át érleljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a lisztet összekeverjük a fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, zsemlemorzsával. A tojásokat, a mézet/juharszirupot hozzáadjuk a keverékhez,és a kivajazott püspökkenyérformába simítjuk. 40-45 percig sütjük.
10 perc pihentetés után kiborítjuk, ha kihűlt vékonyra felszelve tálaljuk.
Hozzávalók:
150 g mogyoró/dió
250 g mazsola
250 g aszalt füge
251 g aszalt szilva
250 g aszalt sárgabarack
250 g aszalt áfonya
80-80 g cukrozott citrom-, narancshéj
1 dl rum
2 ek méz/ 50 g juharszirup
4 tojás
125 g teljes kiőrlésű liszt
1 kk fahéj
1/2 kk szegfűszeg
1 csipet só
2 ek zsemlemorzsa
„Legyen veled Karácsony Angyala,
VálaszTörléslegyen áldás és ünnep az Ünnep,
szeretet simítsa lelkedet,
mikor a csengők megcsendülnek.”
Ara Rauch
ha jól látom, több mint egy kg. gyümölcs?
VálaszTörlésÖsszetartja ezt 4 tojás?
Hány tepsi is lesz ez?