Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g vaj
- 220 g cukor
- 2 egész tojás
- 3 tojássárgája
- csipetnyi só
- 400 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1/6 - 1/8 l tej
- 100 g mogyoró/ dió
A töltelékhez:
- 1 kg ribizli leszemezve
- 3 tojásfehérje
- 150 g cukor
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és a sót.
Az egészet jól összekeverjük. A sütőporral, keményítővel összekevert lisztet a tejjel felváltva a vajas-tojásos masszához adjuk, és jól összedolgozzuk. A mogyorót/diót késsel durvára összeaprítjuk és a tésztába keverjük. A tepsit kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tésztát a tepsibe simítjuk. A megmosott ribizlit a tésztán egyenletesen elosztjuk. A középső sínen 30 percig sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből, és a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd egyenletesen a megsült tésztára kenjük. Ezután továbbsütjük 10-15 percig.
Csel: támaszd ki a sütő ajtaját résnyire pl. fakanállal, így megszárad a tojáshab jó keményre! Ha valamelyest kihűlt, kockákra vágjuk.
MMMMMMMMMMMMMMM...ez ám finom!
Megpróbálom :)
VálaszTörlésSütném én, de megettük az összes ribizlit! :o)))
VálaszTörlés