Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. június 24.

A mai ebédünk

Ma gyors, ám nagyon finom ebédet készítettem. Mindig ezt vetem be, ha nincs sok időm, vagy kedvem az extra, órákig tartó mosogatással járó ebédhez!
A pásztor -vagy másnéven paraszt- tarhonya egy egytálétel, olyan mindent bele típus. Pirítassz hagymán egy kis kockára vágott szalonnát, átpirítod rajta a tarhonyát és egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt főzöd. Só, kevés bors, majd kockára vágott burgonya mehet bele. Ha elfőné a levét, egy kicsit mindig önts alá. Aztán apróra vágott paprika, és paradicsom a vége felé, picit párolni még és a legvégén karikára vágott virslit dobj bele. Negyed óra alatt kész is a finom ebéd!

Meggyes lepény

 Hozzávalók: 
20 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 4 egész tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagvalt meggy és hozzá még 10 dkg cukor

A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A fehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével és ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük.

Ez a recept  Horváth Ilona szakácskönyvéből származik és kb. 20 éve ebből sütök és főzök, ajánlom minden kezdő háziasszonynak!



1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...