Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. január 16.

Banános gyümölcskenyér

Vica nagyon szereti a banánt. 
Karácsony után viszont jó sok megmaradt belőle, 
így ezt a gyümölcskenyeret sütöttem, 
hogy ne kelljen kidobni az erősen megbarnult banánokat!
Hozzávalók:
  •  1 citrom, 1 alma, 1 körte, 1 banán ( lehet 4 banánból is)
  • 280 g cukor
  • 200 g mazsola
  • 500 g liszt
  • 1 dl tej
  • 1 mokkacukor
  • 20 g élesztő
  • 150 g vaj/ margarin
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás


A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. 
A gyümölcsöket meghámozzuk, apró kockákra,
 banánokat szeletekre vágjuk és azonnal meglocsoljuk a citromlével.
 Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 ek. cukorral, összekeverjük, 
lefedjük, fél órán át érleljük. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, 
szárazra töröljük, apróra vágjuk, megszórjuk 1 ek, liszttel, összekeverjük.
Egy 26-28 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mokkacukorral és az élesztővel,
 meleg helyen felfuttatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Habosra keverjük a vajat a cukrokkal és a sóval. 
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet, 
majd belekeverjük az élesztőt, a reszelt citromhéjat, 
a gyümölcskeveréket a levével együtt.
A masszát a tortaformába simítjuk és kb. 1 órán át sütjük. 
A sütő ajtaját 35 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!
A tortaformában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
 Tálaláskor tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...