Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. december 28.

Diós virágok

 Tuti recept!

Hozzávalók:

20 dkg dió
20 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 tojás
30 dkg liszt
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
fél citrom reszelt héja
5 dkg kristálycukor
20 dkg sárgabaracklekvár
6 ek citromlé


 Zsiradék nélkül megpirítunk 15 dkg darált diót, hűlni hagyjuk.A vajat krémesre keverjük 10 dkg porcukorral és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a tojást, majd gyorsan beledolgozzuk a darált dióval, fűszerkeverékkel és a citromhéjjal elkevert lisztet. Lefedve 1 órára a hűtőbe állítjuk.
Lisztes munkalapon a tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk, virágokat szúrunk ki belőle, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A félretett dióbelet félbevágjuk, serpenyőben karamellizálunk 5 dkg kristálycukrot és 5 ek melegvízzel felöntve felfőzzük. A diódarabokat a karamellbe forgatjuk, majd egyenként olajjal vékonyan megkent alufóliára tesszük. A kihűlt virágokat baracklekvárral összeragasztjuk. A maradék 20 dkg porcukorból és a citromléből sűrű mázat keverünk. Megkenjük vele a sütiket és a karamellizát diófeleket rátesszük. Másnapra teljesen felpuhul!
Tuti siker!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...