Ezt a finomságot mindenkinek ajánlom!
Egyszerű, finom, kevésbé gyakorlott háziurak és asszonyok is könnyedén elkészíthetik.
A receptet itt találtam!
- 20 deka cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 deka szobahőmérsékletű vaj
- 4 tojás (1 órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből!)
- 12,5 deka darált dió (vagy mogyoró, esetleg mandula)
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. sütőpor
- 20 deka liszt
- 2 ek. cukrozatlan kakaó
- 4 borízű alma
- 3 kanál rum (lehet amaretto is, vagy rumaroma)
Az almát meghámozom, kivágom a magházát és apró kockákra vágom. Rummal meglocsolom és állni hagyom. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. A tojásokat egyenként dolgozom bele, 2-3 percig tovább keverem, majd hozzáadom a darált diót, és a sütőporos, kakaós lisztet. A végén beleforgatom a rumos almát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm a tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom, és 55-60 percig sütöm.
Még 3 nap múlva is isteni, omlós finomság!
😁három nap mulva ??? 3 órát se élt meg😁😁
VálaszTörlés