Ezt a tortát sütöttem papinak ás maminak születésnapjukra.
A recept a következő!
Hozzávalók:
Az omlós tésztaalaphoz - 125 g liszt, 75 g vaj, 30 g porcukor, 1 tojássárgája, 1 késhegynyi só
A piskótatekercshez - 5 tojássárgája, 100 g cukor, 5 tojásfehérje, 80 g liszt, 40 g étkezési keményítő ( helyettesíthető liszttel), 250 g málnalekvár a tészta megkenéséhez
A joghurtkrémhez - 140 g cukor, 80 ml citromlé, 1 citrom reszelt héja, 3 tojássárgája, 8 fehér zselatinlap, 250 g joghurt, 3/8 l tejszín, 300 g málna, 3 ek sárgabaracklekvár, 16 szem málna a díszítéshez
Először elkészítjük az omlós tésztát, a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tésztát kinyújtjuk, a tortaforma szélével kiszúrjuk a tortaalapot. 10 percig sütjük. A piskótát is elkészítjük, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A csatos tortaformát kibéleljük sütőpapírral és az alját, meg az oldalát kirakjuk a piskótatekercs-szeletekkel.
A krémhez összekeverjük a cukrot a citromlével, a citromhéjjal és a tojássárgákkal, áll. keverés közben felforraljuk. Hozzáadjuk a zselatint, a meleg masszát elkeverjük a joghurttal, majd összeforgatjuk a keményre vert tejszínnel. A krém egyik felét a formába töltjük, a másik feléhez az összeturmixolt málnát adjuk, és így öntjük a formába. A kétféle joghurtkrémet villával megkeverjük, így márványos lesz. A hűtőbe tesszük a tortát legalább 2 órára.
Az omlós tortalapot a megszilárdult krémre tesszük, a tortát megfordítjuk, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tortát megkenjük lekvárral, s végül a málnaszemekkel kidíszítjük.
Garantált siker!!!
Nagyon finom volt, és 15 perc alatt eltüntette a család.
VálaszTörlés