Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. szeptember 7.

Fekete-erdő torta ( lépésről-lépésre)


Míg valaki azon szorgoskodott, hogy az összes pénzünket leemelje, én , mit sem sejtve, ezt a tortát sütöttem párom születésnapjára.

A recept a következő:
A tésztához :
  • 7 tojás
  • 250 g cukor
  • 150 g liszt
  • 50 g étkezési keményítő
  • 50 g kakaópor
  • 60 g vaj
A töltelékhez:
  • 460 g meggybefőtt
  • 1/2 l meggylé
  • 40 g cukor
  • 1/2 rúd fahéj
  • 2 púpozott kiskanál étkezési keményítő
A díszítéshez:
  • 3/4 l tejszín
  • 60 g cukor
  • csokoládéreszelék, vagy forgács
A tojássárgáját a cukorral, forró vízfürdőben, sűrű krémszerűvé keverjük, majd kivesszük a vízfürdőből.
A lisztet a kakaóval a  tojáskrémre szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos, folyékony vajat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 3 részben óvatosan a tésztához adjuk.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A masszát a tortaformába simítjuk, középső sínen 35 percig sütjük.
Egy éjszakán át pihentetjük.
A meggyet leszűrjük, én ki is magoztam, a levet a fahéjjal, cukorral felfőzzük. A fahéjat kivesszük, a keményítővel  megkötjük, majd felforraljuk. A meggyet hozzákeverjük, mégegyszer felforraljuk, megvárjuk, míg kihűl és kocsonyás lesz.
A piskótát 3 részre elvágjuk, az alsó lapra a felvert tejszínt rásimítjuk, 3 kört nyomunk rá a tejszínből, a közöket a meggyel kitöltjük, rá a lap és mégegyszer ugyanez. A tetejét, oldalát tejszínnel bekenjük, a közepére csokiforgácsot szórunk, körben tejszínhabcsókokat és meggyet teszünk.
A tejszínhab legyen nagyon hideg, habfixálót is tehettek bele, hogy jó keményre fel lehessen verrni- ez a legnehezebb része szerintem a torta sütésnek.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...