Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. március 1.

Vega ebéd Istinek ajánlva



Egyik barátunk évek óta vegetáriánus. Egyébként tűzoltó, tehát jó fizikummal kell rendelkeznie. Soha nem értettem, hogy tudja az étrendjéből kihagyni a húst. Nálunk néha legalább a halat megette...Álljon itt egy Stahl-recept neki ajánlva:


Penne sült zöldséggel és friss rozmaringgal

Nem tudom, másoknál mi a helyzet. Mi hatan, ha összejövünk és elkezdünk enni, akkor előbb vagy utóbb, de biztos szóba kerül az is, hogy Magyarországon ma vegának lenni és nem otthon enni, az szinte egyet jelent a rántott gomba és rántott sajt közötti választás igencsak szegényes alternatívájával. Bár én magam nagyon szeretem a húsokat, sosem értettem meg, hogy miért is kellene egyenlőségjelet tenni a "hús nélküli ételek" és az "unalmasan íztelen" közé.

Hozzávalók:
2 cukkini
1 padlizsán
1 édeskömény
1 lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
20 deka kecskekrémsajt
1 csupor friss rozmaring
az enyhén sós vízben kifőzött 75 deka penne fele

A sütőt bekapcsolom 200 C-ra (gázsütő 6-os fokozata) és amíg felmelegszik, addig nekilátok a zöldségeknek.
A cukkinit meg a padlizsánt kétcentis karikára vágom, az édesköményt pedig egycentis csíkokra nyiszatolom föl. Gyorsan felkarikázom még a lilahagymát és a megpucolt fokhagymát is.
Aztán mindezt beleszórom egy tepsibe és összekeverem olívaolajjal meg frissen őrölt borssal. Lefedem az egészet alufóliával és úgy 45 perc alatt illatosra sütöm-párolom így a zöldségeket. Keverek rajtuk egyet, aztán fólia nélkül visszatolom még a vega-álmot egy negyedórára a sütőbe, hadd szoláriumozzanak csak a darabkák. (A sült zöldségek 1 nappal korábban is elkészíthetők.)
A zöldségkavalkádot belekanalazom egy mélyebb serpenyőbe és hozzákeverem a kecskekrémsajtot meg az apróra vágott rozmaringot. Sózom és tekerek rá még frissen őrölt borsot. Mielőtt hozzátenném a lecsöpögtetett tésztát, előtte még azért közepes tűzön kicsit összemelegítem a krémes, rozmaringillatú zöldségeket.
3 nagy vagy 6 kisebb adag lesz belőle.
(Szerepelt a NŐK LAPJÁBAN is 2002/14 szám)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...