A mai ebédünk a hűtő előtt állva fogalmazódott meg bennem:
több, mint egy hónapja áll egy szilveszterkor megkezdett pezsgő az ajtón,
valamit kezdeni kéne vele.
Kerestem a neten csirkemájreceptet s íme erre akadtam:
A lilahagymákat megpucoljuk, és apró kockára szeleteljük, kevés olajon megpirítjuk.
A csirkemájat felkockázzuk, és a hagymával barnára pirítjuk,
Fűszerezzük majorannával, őrölt gyömbérrel, őrölt köménnyel.
Felöntjük 1 dl pezsgővel.
4 kanál lisztet elkeverünk egy tálban 1/2 liter tejjel, ezzel felöntjük a májat.
3 gerezd fokhagymát kipréselünk a májra, és sózzuk ízlés szerint.
Egy rottyanásig főzzük.
Kevés olajon 1 bögre rizst megpirítunk és felengedjük 2x mennyiségű vízzel, ételízesítővel ízesítjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, és szegfűszeget szurkálunk bele kb.8-10 db-ot.
Beledobjuk a rizsbe, ezzel együtt főzzük.
Próbáljátok ki ti is!
Nagyon pikáns, kicsit indiai és/vagy távol-keleti az ízvilága!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése