Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2012. szeptember 23.

Padlizsánkrém

 Imádom a szendvicsre kenhető, házilag kotyvasztott krémeket. Most épp padlizsánkrémet készítettem. 
A recept a következő:

Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 ek extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
1 tk mustár
kevés citromlé

őrölt fekete bors


Elkészítési idő: 20 perc
Mosogatnivaló: Alig


Elkészítés:
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt fogpiszkálóval vagy villával kiszurkáljuk, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. A többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. 

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. I'll try it. Thanks for sharning it, Mª José

    VálaszTörlés
  2. Én majonézesen imádom a padlizsánkrémet, de mostanában én is lightosabban készítem, pl. joghurttal:) Ezeket a csodaszép tányérjaidat sosem unom meg:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...