Imádom a szendvicsre kenhető, házilag kotyvasztott krémeket. Most épp padlizsánkrémet készítettem.
A recept a következő:
Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 ek extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
1 tk mustár
kevés citromlé
só
őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 20 perc
Mosogatnivaló: Alig
Elkészítés:
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt fogpiszkálóval vagy villával kiszurkáljuk, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. A többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk.
Jó étvágyat!
I'll try it. Thanks for sharning it, Mª José
VálaszTörlésÉn majonézesen imádom a padlizsánkrémet, de mostanában én is lightosabban készítem, pl. joghurttal:) Ezeket a csodaszép tányérjaidat sosem unom meg:)
VálaszTörlés