Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én imádom az olasz kajákat! Ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy mindig legyen kéznél aszalt paradicsom és olívaolaj!
Boltban elég borsos áron beszerezhető, ezért praktikusabb és olcsóbb, ha magunk készítjük el!
Végy 2 kg érett paradicsomot, vágd gerezdekre, sózd meg, tedd sütőpapíros tepsibe és szárítsd kb. 6 órán keresztül légkeveréses sütőben alacsony hőfokon. Én kitámasztottam a sütő ajtaját egy fakanállal, hogy a keletkező gőzök eltávozhassanak.
Majd ha már eléggé száraz volt a paradicsom, üvegbe tettem fokhagymagerezdekkel, bazsalikommal, rozmaringgal és kakukkfűvel, aztán fele - fele arányban felöntöttem napraforgó és olívaolajjal. A hűtőben jó egy hétig érlelem, azután salátákra, tésztákra vagy csak a reggeli pirítós mellé elfogyasztom!
Próbáljátok ki!
Hmmmm,nagyon finoman hangzik!!!!!Köszönöm a receptet!!!!Mindenem van hozzá, péntekre a paradicsom is megérkezik.
VálaszTörlésBebi! Most aszalom a paradicsomot.Meddig áll el majd az üvegben? Ugye sokáig?Gondolom,mert a só és olaj tartósít.
VálaszTörlés