Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2012. szeptember 4.

Diótorta szülinapra

 Párom ma ünnepli születésnapját! A családdal vasárnap köszöntöttük fel. 
A menü vörösboros vadpörkölt volt dödöllével, amit végre én is megtanultam elkészíteni! Anyósom még édesanyjától látta s nekem is megmutatta a folyamatot! Imádtuk a hagymás zsírban megpirított vasi dödöllét, ám ne haragudjatok, de a családi receptet megőrzöm a lányaimnak:)
Viszont ennek a mennyei diótortának elárulom a titkát!
Baromira diós torta

Tészta:

17 dkg liszt
6 dkg darált dió (darálás előtt megpirítani)
18 dkg cukor
9 egész tojás (jó,jó tudom, hogy sok, de mégis!)
3/4 dl rum
1/2 cs. sütőpor

Ezt piskóta szerűen összekeverni és kifóliázott aljú tortaformába önteni. Piskóta szerűen sütjük 180 fokon kb.30-35 percig. A formában hagyjuk kihűlni. 3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük vele. A tetejére fél diókat teszünk körbe a szeleteket jelölendő. Akkor a legjobb ha áll egy napig a hűtőben!

Krém:

4,5dl tej
9 dkg liszt
23 dkg porcukor
30 dkg darált dió (szintén átpörkölt)
25 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
3/4 dl rum
A tejet a liszthez adjuk, csomómentesre kikeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, kihűtjük. Közben a cukrot kikeverjük a vajjal, hozzá a diót, rumot, vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól kikeverjük.

A recept és a díszítés ötlete Macikonyhától származik!
Készítsétek el, tuti siker!


Sok boldogságot, egészséget és örömöt kívánunk! 
A lányok

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...