Visszatérve a főmenühöz: ez a kép az újságból van,
mert elfelejtettem készen lefotózni a tortát.
A szeleten lehet látni a rétegződését: alul burgonya,
aztán párolt kelkáposzta sózva, borsozva, apróra vágott baconnel,
megint burgonya meglocsolva 8 tojás, 500 ml tejszín,
2 dl tej, só, bors, szerecsendió és bacon keverékével.
Sütőben kb. 50 perc alatt sül át, a tetejére lehet még sajtot is reszelni.
Az őzpörköltről sajnos nincs fotóm,
pillanatok alatt elfogyott - egyébként párom készítette.
Eredeti szakmája vadász, ezt igyekszem is a vadhúsos ételeknél kihasználni!
Ő tisztította a húst, darabolta, hagymán, házi pirospaprikán megpirította,
kevés száraz vörösborral meglocsolta, só, bors, borókabogyó
és trombitagomba is ment bele, majd jó sokáig hagyta kevés vízzel párolódni.
A saláta lencséből, sült krumpliból, tojásból, retekből, póré- és újhagymából, kapribogyóból, párolt répából állt, amit meglocsoltam egy narancs levével, olívaolajjal,
sóval, borssal, fehérborecettel, kevés mézzel.
Ez pedig még a szilveszteri ebéd: lengyel csülök,
egy hétig pácolta kedvesem, hogy olyan legyen, mint amit Krakkóban ettem!
Próbáljátok ki, hogy a sült húsba szegfűszeget szúrtok, isteni az illata!
A köret is hasonló lett: párolt alma ribizlivel, kovászos uborka, tormamártás,
csak a krumpli volt új recept: Nigella tökéletes sült krumplija.
Három részre vágod a megpucolt krumplit, előfőzöd,
majd egy tepsiben búzadarába forgatod, kacsa- vagy libazsírban megsütöd.
Fenséges, kívül ropogós, belül puha!
Ez pedig Vicám, amint édesanyáméknál eszi a libacombot!
Ő is olyan ínyenc, mint az anyja!
Hűűű, ez így ebéd előtt! Nagyon szépek és biztos finomak is voltak! Nálunk is szokott vadhusi lenni, de jó, hogy más is szereti! Használd csak ki! A kislányt pedig imádjuk! Pici fiam azt mondta, hogy 'csajo' - ez pedig jót jelent! BÚÉK!
VálaszTörlés