Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. január 12.

Ebéd Apa módra I.

Múlt szombaton bementem vásárolni a belvárosba
 s mire hazaértem párom ezzel az ebéddel fogadott!
Isteni...mmmmmm!


Brokkolis hús:

  • A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  • A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  • A sajt 2/3 részét felszeleteljük, a többit lereszeljük.
  • Egy kiolajozott tepsibe helyezzük a húsokat, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, majd megkenjük őket a burgonyatörővel pépesített, sóval-borssal-szerecsendióval ízesített brokkoli péppel, aztán még egy szelet hús és a brokkolis keverék.
  • 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Ekkor megszórjuk a maradék reszelt sajttal a húsok tetejét és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt szépen rápirul.



Chilis-mandarinos párolt kelbimbó

A kelbimbót a répával pároljuk meg. A fokhagymát reszeljük le, 
a chilit aprítsuk finomra, keverjük ki a mézzel, szójaszósszal, 
a mandarinlével, sóval. 
Öntsük a zöldségekre.


Nyammm...

3 megjegyzés:

  1. De jól néz ki ! Az én férjem csak rántottát tud .... de azt finomat:)!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jól néz ki! Ki is fogom próbálni....
    Szerencsés vagy!

    VálaszTörlés
  3. Hi,
    Of course-difficulties with reading:-),but when I see small,green 'brussels' and 'mmmm...' in Your blogpost-I know,that it must be yummy!I love them warm,sote-with fresh butter:-)
    Best Regards-Halina-

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...