Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. február 19.

Stahl

Gondoltam, így délidőben ajánlok két, gyorsan és könnyen elkészíthető receptet kedvenc szakácsnőmtől, Stahl Judittól! Mindkettő gyakran szerepel az étlapunkon, garantálom, nektek is ízleni fog!

Brokkolis penne

Hozzávalók:
25 deka penne
50 deka rózsáira szedett, falatokra vágott brokkoli
1 evőkanál szárított szerecsendió-virág
1-2 evőkanál vaj
7 és fél deka csíkokra vágott füstölt szalonna
10 deka mascarpone
1 és fél deci tejszín
6 deka frissen reszelt parmezán

frissen őrölt bors

Először a tészta enyhén sós főzővízét teszem fel forrni, mert amíg melegszik, kényelmesen előkészíthetem a brokkoli főzővizét is.
Ehhez vizet engedek egy olyan fazékba, amelyhez saját szűrőbetét tartozik, majd a vízbe beledobom a szárított szerecsendió-virágot. Nagy lángon felforralom, és amikor lobog beleengedem a szűrőbetétbe tett brokkolit. A zöldség pár perc alatt puhára fő, de ezalatt is haladok tovább. Az időközben felforrt tészta-főzővízbe beleszórom a pennét, és a főzővekkeren beállítok annyi időt, amennyi a tészta csomagolására van írva. Egy perccel sem többet, mert akkor túlságosan megpuhul. Amíg a brokkoli és a tészta megfő, „összedobom „ a mártást.
Előkeresek egy közepes méretű, mély serpenyőt, aztán kevergetve pörcösre pirítom benne a vajon a szalonnacsíkokat. Amikor már isteni az illatuk, és a színűk aranybarna, hozzájuk adom a mascarponét, a tejszínt és 4 dekányit a reszelt parmezánból. Utána az egészet kevergetve összefőzöm. Ha a sajt felolvadt, megsózom, megborsozom a mártást, és jöhet a tésztavacsora összeállítása.
A szalonnás - mascarponés mártáshoz hozzákeverem a lecsöpögtetett brokkolit és a leszűrt pennét. Ha esetleg túl sűrű lenne a mártás, hozzáadok néhány kanálnyit a tészta főzővizéből. A brokkolis penne tetejére végül ráhintek 2 deka reszelt parmezánt, és tálalok.
2 bőséges adag lesz belőle.
(Szerepelt a NŐK LAPJÁBAN is 2004/28)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...