Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. február 21.

Stahl- féle muffin




Szóval...még sohasem sütöttem muffint! Egyrészt, mert nincs muffinsütőm, másrészt úgy gondoltam, hogy 12 darab muffin nem elég egy családi sütizéshez. Ám nagyobbik lányom úgyse eszik meg semmit, amit én sütök -bezzeg ha a szomszédasszonyom hozza 2 perc alatt elfogy minden-tehát vele nem kell számolni! Vica szerencsére mindenevő sütik terén, ez volt az egyik első szava is!
A DM-ben most a hűségpontokért cserébe megkaptam Stahl Judit Gyors muffinok című könyvét, az Aldiban pedig 1990 ft-ért vettem szilikonos 12 darabos sütőformát. Hát gondoltam vágjunk bele!!! Karácsony óta nem sikerült a mikuláscsokik végére járni, így végre méltó helyüket elfoglalhatták a szebbnél szebb muffinpapírokban.
Íme a recept Stahl Judittól:

Ezzel a muffinnal rövid fél óra alatt átélhetem a takarékos háziasszony és a gondoskodó anya hálás szerepét. Vegyük sorra, hogy miért:

1., Banánnal sütni jó. Egyrészt elhasználhatom a már barnuló héjú, de belül még ép példányokat, másrészt a banános sütemények lassan száradnak ki, sokáig élvezhetők maradnak.


Stahl Judit: Kényeztető banános muffin csokifalatokkal
2., Ebben a muffinban a banán némi teljes kiőrlésű liszttel is találkozik. Most divatos fogalommal élve, alacsony glikémiás indexű finomságot sütök, amely ideális reggelire vagy tízóraira, mert a cukor egyenletesen szívódik fel, egyszeri löket helyett hosszú órákra ad energiát.

3., A sikerről pedig annyit: tessék csak megkóstolni a csokidarabokkal gazdagított végeredményt!  

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1½ kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 csipet só
1 nagyobb érett, puha banán
1 tojás
2½ dl tej
15 dkg cukor

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A vajat a mikróban vagy a tűzhelyen folyósra olvasztjuk, és amíg kihűl, a csokoládét apró, de észrevehető méretű darabokra vágjuk.

2. A tésztához a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csokidarabokat összekeverjük. Ezután a banánt villával pépesre nyomkodjuk, majd a tojást, a tejet, a cukrot és az olvadt, kihűlt vajat kézi habverővel simára dolgozzuk egy mérőkancsóban.

3. Összeállítjuk a tésztát: a lisztes keverékhez hozzáöntjük a kancsó tartalmát, fakanállal úgy-ahogy összevegyítjük, aztán hozzáadjuk a banánpépet, és még keverünk rajta párat.

4. A tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat kb. 25 perc alatt megsütjük.

12 muffin lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...