Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. december 2.

Karácsonyi vacsora - tipp Stahl Judittól

Harcsa francia zöldségraguval


Hozzávalók:
A harcsához:
4 szelet harcsafilé (60 deka)
só és frissen őrölt bors
˝ evőkanál vaj (1 deka)
A zöldségraguhoz:
15 deka vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
2 zöld, vastaghúsú, ún. kaliforniai paprika (32 deka)
30 deka padlizsán
30 deka cukkini
1 evőkanál olívaolaj
˝ deci víz
1 doboz 40 dekás hámozottparadicsom-konzerv
10 deka magozott, fekete olajbogyó
1 deci száraz vörösbor
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál provanszi fűszerkeverék
1 nagy maréknyi friss bazsalikom


a tálaláshoz 4 zsemle


Először összedobom a zöldségragut, mert mialatt megfő , jut időm a harcsára.
Mivel a ragu akkor haladós, ha mindegyik zöldségféle előkészítve vár a sorára, nekilátok. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom, és mindkettőt finomra vágom. Aztán kicsumázom a megmosott paprikákat, és fellaskázom őket ˝ centis csíkokra. A paprikaszeletelés után megmosott padlizsánt és cukkinit veszem kezelésbe. Levágom az esetleg keserű végüket, és az így kapott zöldséghurkákat 2x2 centis darabokra kockázom. Ezzel túl is estem az előkészítés fázisán, jöhet a jóval szórakoztatóbb rész, a főzés.
Előveszem a 24 centi átmérőjű teflonserpenyőmet, és belekanalazom az olívaolajat. Az olajra dobom a finomra vágott vöröshagymát, beleöntöm a vizet, és a serpenyőt felteszem mérsékelt tűzre. Kevergetve puhára párolom a hagymát, és ha már üveges, hozzáadom a fokhagymát is. Kicsit tovább kevergetem együtt a kettőt, aztán a serpenyőbe szórom a paprikacsíkokat és a padlizsán- meg cukkinikockákat. Rendben, már csak a hámozott paradicsom és az olajbogyó hiányzik. Beleforgatom ezeket is, majd a zöldségkavalkádra öntöm a vörösbort. Az egészet megsózom, megborsozom, meghintem provanszi fűszerkeverékkel, és felforralom. 5 percig rotyogtatom, aztán lefedem, és mérsékelt lángon 25-30 perc alatt összefőzöm.
Mialatt a vörösboros zöldségragu fődögél, megsütöm a harcsát. Bemelegítem a sütöt 175 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és sütőpapírral kibélelek egy akkora tepsit, amelyben elférnek egymás mellett a szeletek. 
Ezután a megmosott, szárazra itatott haldarabokat megsózom, megborsozom, és elrendezem a sütőpapíros tepsiben. Mivel akkor igazán finomak, ha vajjal készülnek, ezért a vajat megolvasztom a mikróban – a legalacsonyabb fokozaton is alig több, mint 1 perc -, aztán jól megcsepegtetem vele a szeleteket. Amikor már meleg a sütő, becsúsztatom a tepsit, és kb. 30 perc alatt megsütöm a vajas harcsát.
Tálaláskor a szeleteket átemelem a tányérokra, majd apróra vágott bazsalikomot keverek a francia zöldségraguba, és a pompás köretet bőkezűen a harcsák mellé halmozom. Végül mindenkinek 1-1 ropogós, friss zsemlét készítek a kenyeres kosárba, és kezdhetünk vacsorázni.
4 adag lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...