Amint láthatjátok a csajszik is segítettek nekem a sütésben, sőt Anna és Apa még a díszítésben is!
A recept a klasszikus aacheni mézeskalács receptje.
- 500 g méz
- 250 g cukor
- 1,25 dl olaj
- 250 g mandula, vagy dió
- 100 - 100 g cukrozott narancs és citromhéj
- 700 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 kk őrölt szegfűszeg
- 1/4 kk őrölt szegfűbors
- 3 tojás
A mézet a cukorral, olajjal felolvasztjuk, kihűtjük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük,
a kihűlt mézesmasszába beledolgozzuk a tojásokat
és hozzákeverjük a többihez.
Én egy órára a hűtőbe is betettem, majd kiszaggattuk
és amikor megsült, fehérje, porcukor
és pár csepp citromlé keverékével kidíszítettük.
Hát ezeket a pillanatokat várom én is! Tündériek a leánykáid és a sütik is nagyon szépek lettek! Ügyesek vagytok! Áldott ünnepeket és sikeres újesztendőt kívánok, szeretettel!
VálaszTörlésÜdv: Móni
Ja, kérem! Akinek ilyen sok ügyes kéz segít, annak van már szépséges mézessütije! :o))
VálaszTörlés