Vica nagyon szereti a banánt.
Karácsony után viszont jó sok megmaradt belőle,
így ezt a gyümölcskenyeret sütöttem,
hogy ne kelljen kidobni az erősen megbarnult banánokat!
Hozzávalók:
- 1 citrom, 1 alma, 1 körte, 1 banán ( lehet 4 banánból is)
- 280 g cukor
- 200 g mazsola
- 500 g liszt
- 1 dl tej
- 1 mokkacukor
- 20 g élesztő
- 150 g vaj/ margarin
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
A gyümölcsöket meghámozzuk, apró kockákra,
banánokat szeletekre vágjuk és azonnal meglocsoljuk a citromlével.
Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 ek. cukorral, összekeverjük,
lefedjük, fél órán át érleljük. A mazsolát forró vízzel leöblítjük,
szárazra töröljük, apróra vágjuk, megszórjuk 1 ek, liszttel, összekeverjük.
Egy 26-28 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mokkacukorral és az élesztővel,
meleg helyen felfuttatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Habosra keverjük a vajat a cukrokkal és a sóval.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet,
majd belekeverjük az élesztőt, a reszelt citromhéjat,
a gyümölcskeveréket a levével együtt.
A masszát a tortaformába simítjuk és kb. 1 órán át sütjük.
A sütő ajtaját 35 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!
A tortaformában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Tálaláskor tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.
A gyümölcsöket meghámozzuk, apró kockákra,
banánokat szeletekre vágjuk és azonnal meglocsoljuk a citromlével.
Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 ek. cukorral, összekeverjük,
lefedjük, fél órán át érleljük. A mazsolát forró vízzel leöblítjük,
szárazra töröljük, apróra vágjuk, megszórjuk 1 ek, liszttel, összekeverjük.
Egy 26-28 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mokkacukorral és az élesztővel,
meleg helyen felfuttatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Habosra keverjük a vajat a cukrokkal és a sóval.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet,
majd belekeverjük az élesztőt, a reszelt citromhéjat,
a gyümölcskeveréket a levével együtt.
A masszát a tortaformába simítjuk és kb. 1 órán át sütjük.
A sütő ajtaját 35 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!
A tortaformában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Tálaláskor tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Nagyon jól néz ki,biztosan kipróbálom!Köszi!:)
VálaszTörlésFinomnak látszik:)
VálaszTörlés