Ribizli szezon lévén minden napra jut egy kis adag a kedvenc gyümölcsömből.
Süssünk belőle valamit!
Hozzávalók 4 főre
- 15-20 dkg ribizli (mélyhűtött is jó)
- 1,5 dl tej
- 1 tojás
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg margarin
- 5 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
- A sütőt 165 fokra előmelegítjük.
- A lisztet a sütőporral jól elkeverjük.
- A tojást a cukorral felverjük. A tejet és az olvasztott vajat hozzáöntjük. Jól eldolgozzuk.
- A lisztet belekeverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a ribizlit.
- 12 db muffinformát megtöltünk vele és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése