Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2012. június 30.

Gyümölcsös rácsos pite citromfüves- mentás szörppel

Pitetészta

Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 tojás

A hozzávalókat gyúrd össze, ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órát a hűtőben, majd nyújtsd ki a 2/3 -át úgy fél centi vastagra, és helyezd tepsibe, lehetőleg kerek pite- vagy tortaformába, úgy, hogy 2-3 centis pereme is legyen. A gyümölcsöket ( málna, ribizli, meggy) ízlés szerinti cukorral, fahéjjal, pici vízzel forrald össze, ha kihűlt, simítsd a tésztára. Derelyevágóval készíts csíkokat a pite tetejére, felvert tojással kend át a rácsokat és 20-30 percig süsd 180 fokon.

Tökéletes mellé a citromfüves mentaszörp!
A recept: egy csokor citromfű, 2 csokor menta, 1-2 citrom, citromsav, kb. 2-3 l víz. Egy napig állni hagyni, kevergetni többször! Leszűrni, majd ízlés szerint 2-3 kg cukrot feloldani benne, nátrium-benzoáttal tartósíthatod.
 Nem kell főzni, így is eláll, és isteni finom!

2 megjegyzés:

  1. Hűha, ez a süti nagyon guszta, a szörp is csábító, főleg, hogy ilyen melegben, az ember csak frissítőre vágyik. Köszi a recepteket, nálad mindig annyi jó és szép dolog van, gratula érte !!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...