Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. december 5.

Ebéd Apa módra (sokadik)

 Hétvégén megkértem páromat, készítse el megunhatatlan harcsapörköltjét, majd úgy belejött, hogy a vasárnapi ebédet is magára vállalta!
Articsókát kaptunk egy ismerőstől, így az ebéd articsókás lepény lett!


Hozzávalók:
  • 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
  • 1 üveg articsóka fűszeres olajban
  • 5 dkg füstölt-főtt sonka
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 5 dkg kéksajt (elhagyható)
  • őrölt bors, só
Elkészítés:
  1. A leveles tésztával béleljünk ki egy sütőtálat úgy, hogy pereme is legyen. Alját villával szurkáljuk meg.
  2. Az articsókát csepegtessük le, ha szükséges vágjuk falatnyi darabokra. A sonkát vágjuk kockákra. A paradicsomok alját vágjuk be keresztbe, tegyük pár percre forró vízbe, majd hideg vízzel öblítsük le. A héját szedjük le, a paradicsom magos részét vágjuk ki, a húsát kockázzuk fel.
  3. A tojásokat lazán verjük fel. Keverjük össze a tejszínnel, adjunk hozzá kevés borsot, sót. Épp csak annyi tojást hagyjunk meg, ami elegendő lesz a leveles tészta nem fedett részeinek, peremének megkenéséhez.
  4. A leveles tésztán szórjuk el egyenletesen először a sonkát, majd az articsókát, végül a paradicsomot. Öntsük fel a tejszínes öntettel. Ujjaink között morzsoljuk rá a sajtot. A peremét kenjük meg óvatosan szilikon ecsettel a maradék felvert tojással.
  5. 210 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Köztünk szólva, isteni lett!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...