Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. március 16.

Ebéd Apa módra III.

Harcsapaprikás túrós csuszával: párom legújabb remeke!
A recept a klasszikus Horváth Ilona halpaprikás: 1 kg filézett harcsa, 5 dkg vaj, 10 dkg hagyma, 2 dl tejföl, paprika, zöldpaprika, paradicsom, só, fehérbors, fokhagyma, tészta, túró, kapor, szalonna.
A filézett harcsát fél óráig hagyjuk besózva, fehérborsozva, befokhagymázva állni. 
A vöröshagymát megreszeljük és vajon megfonnyasztjuk. 
Hozzáadunk egy kevés pirospaprikát és vizet.
 Hozzákeverjük a tejfölt, belerakjuk a felkockázott haldarabokat, 
1 paprikát és 1 paradicsomot karikára vágva és nagyon lassú tüzön 25-30 percig főzzük. Túrós csuszával, szalonnataréjjal, kaporral kiváló étel!


2 megjegyzés:

  1. Gondolom, már elfogyott. Szóval, a kérdésedre válaszolva: nem tudom, hogy kimegyünk-e a vásárra, elég borsos ára lenne, főleg gyerekekkel (+innivaló, pattogatott kukorica, vásárfia stb.). Én szívesen kimennék egyedül is csak nézelődni meg a hangulat kedvéért, majd meglátom. Köszönöm, hogy gondoltál rám!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...