Harcsapaprikás túrós csuszával: párom legújabb remeke!
A recept a klasszikus Horváth Ilona halpaprikás: 1 kg filézett harcsa, 5 dkg vaj, 10 dkg hagyma, 2 dl tejföl, paprika, zöldpaprika, paradicsom, só, fehérbors, fokhagyma, tészta, túró, kapor, szalonna.
A filézett harcsát fél óráig hagyjuk besózva, fehérborsozva, befokhagymázva állni.
A vöröshagymát megreszeljük és vajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadunk egy kevés pirospaprikát és vizet.
Hozzákeverjük a tejfölt, belerakjuk a felkockázott haldarabokat,
1 paprikát és 1 paradicsomot karikára vágva és nagyon lassú tüzön 25-30 percig főzzük. Túrós csuszával, szalonnataréjjal, kaporral kiváló étel!
Gondolom, már elfogyott. Szóval, a kérdésedre válaszolva: nem tudom, hogy kimegyünk-e a vásárra, elég borsos ára lenne, főleg gyerekekkel (+innivaló, pattogatott kukorica, vásárfia stb.). Én szívesen kimennék egyedül is csak nézelődni meg a hangulat kedvéért, majd meglátom. Köszönöm, hogy gondoltál rám!
VálaszTörlésKukkants be! Meglepim van!:)
VálaszTörlés