Kedves háziasszonyunk, Zsuzsa, isteni ételeket főzött nekünk ama bordó függöny mögött...
Íme egy ki ízelítő a szakácskönyvéből:
Hozzávalók ( 6 személyre)- 7,5 dl zsírdús tejszín
- 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 10 db friss zsályalevél felaprítva
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
- 6 db nagy burgonya
- 35 dkg reszelt trappista vagy edami sajt
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy lábosban forraljuk fel a tejszínt a fokhagymával meg a zsályával, tegyük takarékra, így főzzük 15 percig (le ne égjen, kevergesd!) Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat, vajazzunk ki egy hőálló tálat és abba rétegesen tegyünk bele egy sor burgonyát, arra a tejszínt, szórjuk meg reszelt sajttal, így tovább, míg minden hozzávaló elfogy. A legtetejére sajt kerüljön ( akár egy kis parmezán is jöhet).
Takarjuk le, így süssük 30 percig, majd fedő nélkül még 25 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Díszíthetjük zsályalevéllel, köretnek és főételnek is kiváló!
Köszönjük Zsuzsa!
Nagyon finom lehet! Jól indul a recept a 7,5 dl tejszínnel:)
VálaszTörlésHúú, ez nagyon fincsi lehet:))
VálaszTörlés