Nem tudom más hogy van vele, de engem a levendula mindig nosztalgikussá tesz!
Lánykoromban barátnőmmel gyakran átbicikliztünk Füredről Tihanyba, s a levendulamező varázslatos látványa azóta elkísér...
Ezek az emlékek jutnak eszembe, ha e levendulával töltött párnácskákra nézek!
Ezek bizony nagyon szépek, ízlésesek!!! Szinte érzem az illatukat! :o)
VálaszTörlésNagyon tetszenek. Főleg a lila, mint mindig.
VálaszTörlésGyönyörűek lettek! Biztos az illatuk is fenséges!
VálaszTörlésúj huzatot kellene varrnom a szekrényekben védelmet teljesítő és illatosító levenduláknak...
VálaszTörléseszméletlenül finom darabok :-))
De jó volt Neked, hogy láthattad a tihanyi levendulamezőt! Én is szívesen megnézném. Hátha akkor én is ilyen gyönyörűséges párnácskákat tudnék varrni:))
VálaszTörlésKedves Bebi! Nagyon tetszenek, amiket csinálsz, és most hogy itt a levendulaszezon, arra gondoltam, hogy én is készítenék a kerti levenduláimból párnácskát, és tanácsot szeretnék kérni Tőled, ha van rá lehetőség.Abban vagyok bizonytalan, hogy milyen állapotban kell leszedni és beletölteni a levendulát. Frissen, vagy szárítva esetleg? És körülbelül mennyi ideig illatozik a párnácska, vagyis mikor kell kicserélni a tartalmát?
VálaszTörlésA párnába mindenképp leszárítva kerüljön bele a levendula, nemcsak a virágát, a szárát összetörve szintén felhasználhatod. Évekig illatozik, főleg , ha pár csepp levendulás illóolajat is teszel a töltőanyagra.
VálaszTörlésPicit meg kell nyomkodni az ujjaiddal és előjön az illata.
Hűha! Ez volt aztán a gyors válasz! :) Köszönöm szépen a tanácsokat!
VálaszTörlés