Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. július 8.

Habos ribizilepény - ezt süsd meg Erika!



Hozzávalók:
A tésztához:

  • 250 g vaj
  • 220 g cukor
  • 2 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 400 g liszt
  • 100 g étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/6 - 1/8 l tej
  • 100 g mogyoró/ dió

A töltelékhez:

  • 1 kg ribizli leszemezve
  • 3 tojásfehérje
  • 150 g cukor

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és a sót. 
Az egészet jól összekeverjük. A sütőporral, keményítővel összekevert lisztet a tejjel felváltva a vajas-tojásos masszához adjuk, és jól összedolgozzuk. A mogyorót/diót késsel durvára összeaprítjuk és a tésztába keverjük. A tepsit kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. 
A sütőt 200 fokra melegítjük. A tésztát a tepsibe simítjuk. A megmosott ribizlit a tésztán egyenletesen elosztjuk. A középső sínen 30 percig sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből, és a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd egyenletesen a megsült tésztára kenjük. Ezután továbbsütjük 10-15 percig. 
Csel: támaszd ki a sütő ajtaját résnyire pl. fakanállal, így megszárad a tojáshab jó keményre! Ha valamelyest kihűlt, kockákra vágjuk.

MMMMMMMMMMMMMMM...ez ám finom!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...