Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. március 24.

Stahl-féle ebédrevalók

Rozmaringos brokkolikrémleves

A brokkoli az egyik kedvenc zöldségem: szeretem a friss, jellegzetes ízét és szeretem a mélyzöld színét is. De a legjobban azt értékelem benne, hogy se meghámozni, se darabolgatni nem kell. Csak megmosni, apró rózsáira szedni és jöhet a menet.

Hozzávalók:
2 kis fej brokkoli
3 deci alap csirkeleves
1 pohárnyi tejszínt
1 evőkanálnyi apróra vágott, friss rozmaring

esetleg kis maréknyi mandula

Először rózsáira szedem a brokkolit, aztán az egyik fazekamba kevés vizet öntök és beleteszem az edénybe a kukta fém párolóbetétjét. Erre ültetem rá a brokkolidarabkákat és gyorsan felforralom a vizet alattuk. Utána lefedem a fazekat és pár perc alatt így a gőz úgy puhítja meg a zöldséget, hogy közben egyáltalán nem oldja ki az ízét.
Most jön a turmixgép: beleöntöm az ALAP CSIRKELEVEST, hozzáteszem a puha brokkolit, belekanalazom a tejszínt és összeturmixolom az egészet. Szórok bele evőkanálnyi apróra vágott rozmaringot, ha kell, akkor megsózom és amikor épp van otthon, akkor serpenyőben megpirított mandulát is szórok a tetejére. Zárható dobozba öntöm, készen is van.
1 adag lesz belőle.
(BROKKOLI-LEVES néven is szerepelt a NŐK-LAPJÁBAN 2002/18 szám)


Paradicsomos – mozzarellás csirkemell

Hozzávalók:
35 deka csirkemellfilé

frissen őrölt bors
20 deka paradicsom
10 deka pizza-mozzarella
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ketchup (2 deka)
2 nagy csipetnyi morzsolt oreganó
1 marék friss bazsalikom
2 zsemle

Bemelegítem a sütőt 200 fokra . Amíg melegszik, összeállítom a vacsorát.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellfilét kettévágom, és a két húsdarabot kissé kiklopfolom, hogy vékonyabb legyen. Ezután megsózom, megborsozom, és félreteszem. Következik a paradicsom meg a sajt. A megmosott paradicsomokat vékonyan felszeletelem, megreszelem a sajtot, és mindkettőt a kezem ügyébe készítem.
Miután megvagyok a rövid munkálatokkal, előkapom a 24 centi átmérőjű teflonserpenyőmet, és felhevítem benne az olívaolajat. Amikor már jó forró, oldalanként 1-1 perc alatt elősütöm rajta a két, nagy hússzeletet.
Ezután kikanalazom az olajat a húsok alól (nem marad túl sok, de ennyi is elég) és két jó tenyérnyi folton kenőecsettel megkenem vele a tepsit.
Ezekre az olajos foltokra teszem át a serpenyőből az elősütött hússzeleteket, megkenem őket ketchuppal, meghintem 1-1 csipetnyi morzsolt oreganóval. Csinosan elrendezem rajtuk a paradicsomkarikákat, rájuk szórom a reszelt sajtot, és lazán, nem tapadósan leborítom a tepsit alufóliával.
A paradicsomos - mozzarellás csirke 35 perc alatt sül meg a meleg sütőben, de az utolsó 5-10 percben leszedem róla az alufóliát. Így az első felvonásban omlósra és szaftosra puhul, a másodikban pedig, gusztán rápirul a tetejére a sajt.
Amikor kiveszem a kész csirkét a sütőből, azon frissiben ráollózom az illatos bazsalikomot, és máris tálalom. A köretből ugyanis nem szoktam nagy cécót csinálni: kiveszek a mélyhűtőből 2 fagyos zsemlét, és a csirkesütés vége felé, az utolsó 5-6 percre berakom azokat is a sütőbe. Éppen beférnek a tepsi mellé. Így pontosan akkorra melegszenek fel, mire a paradicsomos-mozzarellás csirke elkészül, és kívül ropogóssá, belül pedig foszlóssá válnak, nem úgy, mintha a mikróban olvasztanám őket, ahol mindig gumiszerűre száradnak.
2 adag lesz belőle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...