Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. március 19.

Stahl recept - gyors ebéd

Fokhagymás sajtkrémmel töltött padlizsántekercsek                            


Hozzávalók:
1 padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál kecskekrémsajt
6 evőkanál tejszínes krémsajt
1 duci fokhagymagerezd
1 evőkanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű
3 szem olajban eltett, aszalt paradicsom

Bekapcsolom a sütőt 190 C-ra (gázsütőn ez az 5-ös fokozat) és amíg bemelegszik, addig előkészítem a padlizsánszeleteket.
A megmosott, megtörölgetett padlizsán két végét levágom és aztán hosszában elfelezem a lila sütnivalót. A két fél padlizsánból 3-3 hosszú szeletet vágok le, majd sütőpapírt fektetek egy nagy tepsire és egymás mellé ráteszem a 6 darab hosszúkás padlizsánszeletet. Az olívaolajos kenőecsettel megfestegetem a szeleteket és megsózom, megborsozom őket. Aztán mehetnek süldögélni a sütőbe úgy, hogy 15 perc után az egyik oldalukon már aranybarnára sült szeleteket megfordítom, gyorsan megsózom és megborsozom ezeket is, aztán még 10 percig továbbsütöm őket.
Közben összekeverem a kétféle sajtkrémet a finomra összezúzott és illatos fokhagymával, majd hozzászórom az apróra vágott kakukkfüvet is.
Aztán leveszek a polcról egy üvegnyi olajban eltett, aszalt paradicsomot és kihalászok belőle 3 szemet. Mindhármat félbevágom és már tekercselhetek is.
A meleg, de azért égési sérülést már nem okozó padlizsánszeleteket egyenként megkenem a fokhagymás sajtkrémmel, rájuk helyezek egy-egy darabka aszalt paradicsomot, aztán felgurígatom mindegyik megpakolt szeletet csinos kis törperoládnak.
6 tekercs lesz belőle.
(Sajtos padlizsánrolád néven is szerepelt a NŐK-LAPJÁBAN 2002/29 szám)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...