Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....
Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2013. május 31.

Túraötlet - a bokodi tó

Kis hazánkban is vannak olyan vadregényes, eldugott helyek, amelyeket csak kis közösségek ismernek, meg egy-két beavatott.
Ilyen hely az én szülőfalum is, Bokod!
Határában van egy tó, mely sosem fagy be, csodás horgásztanyák veszik körbe, sőt, nemcsak körbe, hiszen cölöpökön álló faházak sokasága hálózza be a tavat!
Nézzetek körül nálunk! 


Gyermekkoromban gyakran hallgattuk Zárayt és Vámosit a tónál, ahogyan száll a hangjuk, hiszen nekik is itt volt stégjük, ez a dal is a horgászszenvedélyükről szól!

Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, angolna, törpeharcsa, fekete sügér, naphal
Leírás:A Bokodi-tó az 1961-ben induló Oroszlányi Hőerőmű Vállalat számára létesített mesterséges hűtőtó, amely az erőmű melletti rét elárasztásával, vagyis a rajta keresztülfolyó Által-ér felduzzasztásával keletkezett. Az Által-ér Császár községtől délre ered, és Dunaalmásnál torkollik a Dunába. Az Által-ér eredeti medre valahol a tó közepén húzódott, ott, ahol a jelenlegi gát található. A gát funkciója a hűtőtó természetes keringtetésének fenntartása, ugyanis az erőmű felmelegíti, míg a "hideg ágban" lehűlt víz a technológia miatt keletkezett gőzt hűti vissza. Az erőmű folyamatos működése miatt a tó télen sohasem fagy be teljesen. A tó körül jelentős horgászparadicsom bontakozott ki az elmúlt időben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...