Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. augusztus 19.

Interjú velem



Nemrégiben egy kedves felkérésnek eleget téve interjút adtam az Infomami blog szerkesztőjének.

Aki még nem sokat tud rólam, illetve a blog indításáról, azoknak ajánlom a cikket!


Bemutatkozik Balogh Beáta Bebi Tündérországából

Mikor először jártam Bebi blogján rögtön megbabonázott. Nyugalmat, harmóniát sugárzó alkotásait rögtön szívembe zártam, közülük is egy "icipici" rózsaszín nyuszit. Azóta rendszeres látogatója lettem blogjának. Rabul ejtett.... és hogy hogyan találkozik a történelem a kreativitással? Most elmeséli Ő, vagyis Balogh Beáta, Bebi Tündérországából:



- Hogyan lesz egy régésztechnikusból kreatív, alkotó emberke?
- A szakmám (eredetileg magyar-történelem szakos tanár és régésztechnikus) nagyon sok kreativitást igényel. Pontosság és ötletesség egyaránt jellemzi a régészetet. Szakterületem a római kori falfestészet, amelynek során apró, a földre lehullott és évezredekre eltemetett apró kis töredékekből kell elképzelni és kiegészítve újra összerakni a csodálatos falképeket. Ugyanezt a savariai Iseum főhomlokzatának márvány betűtöredékeivel is sikerült nemrégiben  megtennem!
A varrás, a patchwork tulajdonképpen ugyan erről szól: apró kis fecnikből megálmodunk valami egészen új szépséget!
Természetesen két lányom (Anna 8, Éva 3 éves) inspirált a kezdetekben és azóta is bőven adnak varrnivalót a számomra!
- Mióta vált a mindennapjaid részévé az alkotás?
- Gyermekkoromban mindkét nagyanyámtól tanultam kézimunkázni, főzni és sütni is.
Édesanyám is sokat hímzett és kötött esténként.
Igazán komolyan 2010 elejétől varrok és blogozom, mivel kisebbik lányom, Vica mozgássérültként (dongaláb) született, tudtam, hogy a szakmámba több évig nem tudok visszamenni dolgozni, így keresetkiegészítést kellett keresnem, s a hobbim vált végül azzá!
- Van kedvenc alkotásod?
- Kedvenc alkotásom mindig az éppen elkészült varromány, ám a névjegyemen látható rózsaszín nyuszitól és a webes világban alteregómként megjelenő boszitól sosem tudnék megválni!
- Mi az ami inspirációt ad Neked?
-  Inspirációt a családomtól kapok főként, sokat kutakodom az interneten s lakberendezési könyveimből is merítek ihletet.
- Mikor alkotsz?
- Lányaim és a sok háztartási munka mellett nehéz időt szakítani a varrásra, de az éjszaka elég hosszú, s Vica délután is alszik még, akkor tudok alkotni, illetve férjem gyakran elviszi a lányokat parkba, játszótérre, hogy nyugodtan tudjak varrni.
- Mi az amit még nem csináltál, de mindenképpen ki szeretnéd próbálni? ( kreatív hobbi )
- Nem igazán tudok olyan kreatív technikát mondani, amivel nem kísérleteztem még, talán a kelmefestést, fonalfestést egyszer kipróbálom majd.
- Hol tudjuk megtekinteni illetve megvásárolni alkotásaidat?
- Alkotásaim megrendelhetőek a weben: www.bebibolt.blogspot.com, és vásárok alkalmával: Falumúzeum -  Szent György, Márton napi vásár, Csempeszkopácsi középkori vasárnap, a Büki Gyógy- és Bornapok július 29-30., Szelestei Lovasnapok aug. 20. stb. is megvehetőek.
Szívesen teljesítek egyedi megrendeléseket, babaszoba kollekciót is vállalok, sőt igazi újdonságként fotó alapján babákat is varrok ballagásra, esküvőre, egyéb ünnepekre.
Akit pedig nemcsak a kézműveskedés érdekel, olvassa rendszeresen a blogomat, ahol sütemény - és ebédreceptek, túraötletek s egyéb praktikák, nyereményjátékok is megtalálhatóak: www.bebitunderorszaga.blogspot.com
A Facebookon is elérhető vagyok: Bebibolt címen, ahol most épp levendulás párnát lehet nyerni!


Remélem Ti is kedvet kaptatok ehhez a sok-sok gyönyörűséghez :) 
Jó böngészést kívánok, Bebinek pedig köszönöm szépen az interjút!:)


3 megjegyzés:

  1. Gratulálok az interjúhoz. Egyetértek Infomami-val. Blogod engem is azonnal magával ragadott és a csodálat azóta is töretlen. Köszönöm, hogy mindezt megosztod velünk.

    VálaszTörlés
  2. Most olvastam az interjút gratulálok,én is csak azt tudom mondani,hogy magával ragadott a sok szépség amit alkotsz!

    VálaszTörlés
  3. Én köszönöm kedves Bebi az interjút! További gyönyörű alkotásokat kívánok:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...