Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. augusztus 30.

Almásy kastély - Kétpó

kastely_regi


A kastély története
A történet kezdete a XIX. századi dualista Magyarország virágzó korára nyúlik vissza. A Budától, Egertől és Erdély nyugati határától egyforma távolságra fekvő kastélyt a hajdani Pusztapó mellett földbirtokos Almásy gróf emeltette lányának hozományként. A kastély szépségét koncertterem, termálvizes fürdőmedence és a modern kor vívmányaként, kisvasút ékesítette. Hihetetlen történetek egész sorát hallani még ma is elásott kincsekről, menedéket nyújtó alagutakról. A XX. század zivataros esztendeiben a kastély több alkalommal is gazdát cserélt, s a nem megfelelő hasznosítás miatt majdnem végzetes pusztulás érte. A kastély rekonstrukciójára 1998-ban került sor és szállodaként immár tizenegyedik éve várja vendégeit.

















Mi csodálatosan éreztük magunkat itt. Aki a csendet, nyugalmat keresi, a finom ételeket, borokat kedveli, bátran jöjjön Kétpóra!

1 megjegyzés:

  1. Csodaszép!!!!Pont az tetszik benne, hogy szinte egy pusztaság közepén fekszik,és mi kell más, mint egy medence még?
    Köszönöm!El is mentettem magamnak.:)
    Készülget a viszontcsomagom.:)Csak győzd kivárni.:(
    Szépek vagytok lányok!!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...