Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2011. március 1.

Sminktartó Julinak



Drága barátnőm névnapjára készítettem ezt a sminktartót.
Kék is, pici is, nőies és finom, pont neki való!
Ma pedig egy igazán érdekes kiállítást fog megnyitni!
Ajánlom a figyelmetekbe!

Bödör Edit Valéria kiállítása az MMIK-ban (2011. március 1-től)

Valóban színes kiállítást nyit meg J.Tali Julianna, a Mesebolt bábszínház báb és jelmezkészítője az MMIK ÉLŐ-TÉR Galériájában március 1-én 17 órakor.

Bödör Edit Valéria első önálló kiállításán mutatja meg patchwork technikával készült munkáinak néhány darabját. A kiállított darabok között találhatunk gyerek és felnőtt falvédőket, takarókat, faliképeket. Megtekinthetők hagyományos és modern technikával készült darabok is.
Bödör Edit
Edit 20 éve "kényszerből" varrta az első gyermek "játszó-plédet". Pár év varrás nélkül telt el, aztán menthetetlenül megfertőződött a foltvarrással. Azóta folyamatosan kerülnek ki keze alól az otthon melegét sugárzó színes takarók, képek, könyvborítók, párnák, falvédők a szerencsés tulajdonosok legnagyobb örömére.
A foltvarrás számára hobbi, melyben egyúttal kifejezheti érzéseit, gondolatait, hangulatait.
Edit mindig személyre szabottan varr, minden esetben figyelembe véve a megrendelő vagy megajándékozott egyéniségét, otthonának hangulatát, színét.
Ez az ajándék örök darab lehet mindenki otthonában, lecserélve a multiknál kapható tucat termékeket.
És hogy mi is az a foltvarrás? Az emberiség legősibb kézművességeinek egyike. Ennek a technikának az ősi eredetét több legenda és feltárt alkotás bizonyítja, ezek közül az egyik legrégibb emlék az időszámítás előtt 3400-ból származó textil lepel és fejkötő, amit egy fáraó tetemén találtak.
Egy régi monda szerint Buddha készíttette az első foltmozaik szőnyegeket, ugyanis hívei szokás szerint selymet ajándékoztak neki vallási áldozatul. A szegényeknek nem volt módjuk drága áldozatra, csak egy-egy selyem darabot tudtak adni tiszteletük kifejezéseként. Buddha szíve megesett rajtuk, és hogy áldozatuk ne vesszen kárba, elrendelte, hogy a foltocskákból templomi szőnyeget varrjanak.
A kiállítás március 15-ig díjtalanul megtekinthető.

Silerikának üzenem, hogy cserébe a zöldért nem kellett volna egyből fehéret küldenie!
Szakad a hó!!!

1 megjegyzés:

  1. Megyek! Örülök, hogy leírtad a foltvarrás eredetét... sokan hiszik, hogy amerikai találmány!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...