Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. október 25.

Muffin csodák Stahl receptek alapján

A hétvégén 2 keresztfiam járt nálunk, nekik sütöttem a Ramimamival közösen beszerzett muffinformákban ezeket a csodákat.


Gesztenyés muffin
Hozzávalók: 
25 dkg gesztenyepüré 
10 dkg étcsoki 
10 dkg vaj 
3 tojás 
5 dkg cukor 
5 dkg liszt 
1 csipet só 
1 tk. sütőpor 
rum 

A gesztenyepürét kiolvasztjuk, a csokit apró darabokra törjük és a vajjal együtt megolvasztjuk. Hozzákeverjük a kiolvasztott gesztenyepürét, a tojások sárgáját, a csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és laza mozdulatokkal a masszához keverjük.  A tésztát kivajazott muffinformába kanalazzuk, 170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül, de nézegetni kell, nehogy kiszáradjon. 

Párizsi csokis muffin
Hozzávaló:
10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú)
1 evőkanál neszkávé
15 dkg sűrű meggylekvár v, ribizli is jó
0,5 dl konyak
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffintepsi horpadásait.

Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a neszkávét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjuon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverejük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.

A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal higított lekvárt, a kávés olvadt csokit és a sütőporos lisztet. 

A kész tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jün ki, kész van a sütemény.

Ők ették meg...

3 megjegyzés:

  1. Nekem is jöhetne, ha maradt volna!:o) Ilyen formám még nincs, de muffint gyakran sütök, szóval újdonság lenne ilyenben! :o))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...