Textilbe álmodott varázslatos világba érkeztél !

Kreatívkodásaimat szeretném ezen blogon keresztül megosztani veletek!
Lesz szó varrásról, hímzésről, sütésről, főzésről, kis családomról és túraötletekről, programokról egyaránt....




Saját fotó
Boldog feleség, kétgyermekes anyuka s nem mellesleg régésztechnikus vagyok... Szívesen készítek számodra egyedi, kreatív kézműves ajándékot, babát, tündért, állatfigurát vagy lakásdekorációt!

2010. május 23.

Igazi muffin!

Délután kerti partira vagyunk hivatalosak. Mit is süssek?! 
"Persze muffint, olyan igazit, fehér mázzal, gyöngyökkel, amilyen kulcstartót varrtál Anya!"-kiált fel Anna.
Hát, sütöttem igazi muffint.
Az alaprecept Stahl Judit Sacher muffinjának a receptje, de a tetején étcsoki helyett fehér csokiból készült a máz, tetejére pedig rózsaszín gyöngyök ( ehetőek!) kerültek!

A tésztához
10 dkg tejcsoki,10 dkg vaj,15 dkg liszt,1 tk sütőpor, csipet só, 2 tojás,15 dkg cukor,10 dkg baracklekvár

Tetejére

3 ek baracklekvár, 2 dkg vaj, 10 dkg fehércsoki
Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gáz: 4es fokozat), és a muffintepsi horpadásait egy-egy papírkapszlival kibélelem. A darabokra tört csokit vajjal együtt gőz felett megolvasztom, aztán félreteszem és megvárom, amíg kihűl.
Robotgéppel habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozom a vajjal összeolvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítem a sütőporral, azután hozzákeverem a tésztához.

A tésztát egyenletesen elosztom a muffintepsi horpadásaiban, és 25 perc alatt megsütöm. A kihűlt muffinokat megkenem baracklekvárral. A csokimázhoz gőz felett megolvasztom a darabokra tört csokit a vajjal, és amikor langyosra hűlt, megkenem vele a muffinok tetejét.
A kész muffinokat rövid időre hűtőbe teszem, hogy a csokimáz megdermedjen rajtuk.
12 muffin lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...