2011. június 30.

2011. június 29.

Bomb neszik türkizben- avagy a neszik új generációja V.

Itt a legújabb nyári kollekcióm!
Már kapható a Bomb Shopban!
Személy szerint a türkiz-barna párosítás nekem nagyon bejön, és nektek?




Angliai virágdíszek...

2011. június 28.

Csipkés táska, csak romantikusoknak!

 Egy kedves ismerősöm készíttette velem ezt a nyári bambuszfüles táskát barátnőjének.
Rusztikusan egyszerű, kis rafináltsággal: a virágdísz egyben kitűző is, amit bármikor lecserélhet a tulajdonosa.


2011. június 27.

Keresztszemes hímzésminták: még mindig levendula...

Ez az én kedvencem, bár lenne időm kihímezni...

Ha szeretnétek, teszek fel még levendulás hímzéseket, de szuper gyógynövényeseket és ABC-ket is találtam!

2011. június 26.

Keresztszemes levendulák



Sajnos az idei Levendula ünnepről, amit Tihanyban tartottak, lemaradtam, de azért gondolatban végigjártam a standokat...
Teszek fel még levendulás hímzésmintákat, remélem nem bánjátok...

2011. június 25.

Elromlott a laptopom...:(

Sajnos a régi laptopom végleg becsődölt. Próbáljuk a képeket és a rengeteg kedvenc linkemet lementeni, de egyelőre saját munkákat nem tudok feltölteni.
Elnézést kérek kedves olvasóim, hamarosan jelentkezem.
Addig is: találtam a picasa albumomban egy régi Tilda babát, amit még tavaly varrtam, de az idei nyári szezonban is aktuális!

2011. június 23.

Francia rakott burgonya zsályával, ahogy a Villa Fioreban készítik...

Kedves háziasszonyunk, Zsuzsa, isteni ételeket főzött nekünk ama bordó függöny mögött...
Íme egy ki ízelítő a szakácskönyvéből:
Hozzávalók ( 6 személyre)

  • 7,5 dl zsírdús tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 10 db friss zsályalevél felaprítva
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 6 db nagy burgonya
  • 35 dkg reszelt trappista vagy edami sajt
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy lábosban forraljuk fel a tejszínt a fokhagymával meg a zsályával, tegyük takarékra, így főzzük 15 percig (le ne égjen, kevergesd!) Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat, vajazzunk ki egy hőálló tálat és abba rétegesen tegyünk bele egy sor burgonyát, arra a tejszínt, szórjuk meg reszelt sajttal, így tovább, míg minden hozzávaló elfogy. A legtetejére sajt kerüljön ( akár egy kis parmezán is jöhet).
Takarjuk le, így süssük 30 percig, majd fedő nélkül még 25 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Díszíthetjük zsályalevéllel, köretnek és főételnek is kiváló!
Köszönjük Zsuzsa!



2011. június 21.

Csempeszkopácsi középkori vasárnap - képes beszámoló








 A középkori templom

 Fekete sereg




 Harc a törökökkel

 Mátyás király és Beatrix


 Buzsáki terítők






A rossz idő ellenére nem bántuk meg!
Jövőre gyertek el ti is!