Amint láthatjátok a csajszik is segítettek nekem a sütésben, sőt Anna és Apa még a díszítésben is!
A recept a klasszikus aacheni mézeskalács receptje.
- 500 g méz
 - 250 g cukor
 - 1,25 dl olaj
 - 250 g mandula, vagy dió
 - 100 - 100 g cukrozott narancs és citromhéj
 - 700 g liszt
 - 1 tasak sütőpor
 - 1 csipet só
 - 1 kk őrölt fahéj
 - 1/2 kk őrölt szegfűszeg
 - 1/4 kk őrölt szegfűbors
 - 3 tojás
 
A mézet a cukorral, olajjal felolvasztjuk, kihűtjük.
 A száraz hozzávalókat összekeverjük, 
a kihűlt mézesmasszába beledolgozzuk a tojásokat 
és hozzákeverjük a többihez.
Én egy órára a hűtőbe is betettem, majd kiszaggattuk
 és amikor megsült, fehérje, porcukor 
és pár csepp citromlé keverékével kidíszítettük.
Hát ezeket a pillanatokat várom én is! Tündériek a leánykáid és a sütik is nagyon szépek lettek! Ügyesek vagytok! Áldott ünnepeket és sikeres újesztendőt kívánok, szeretettel!
VálaszTörlésÜdv: Móni
Ja, kérem! Akinek ilyen sok ügyes kéz segít, annak van már szépséges mézessütije! :o))
VálaszTörlés