2012. február 5.

Kökénylikőr

 Januárban már olvashattatok a kökényszedési akcióinkról!
Még szilveszter este, megunva a töménytelen szörp- és lekvárfőzést, 
kökénylikőrt is készítettem.
Illetve jó 30 dkg kökényt szétnyomkodtam és ráöntve 7 dl finom házipálinkát, 6 hétre szépen eldugtam!
 Itt láthatjátok a végeredményt.
Miután alaposan átpasszíroztam és pelenkán át leszűrtem a gyümölcsös pálinkát, 
kevés vízben felolvasztottam cukrot, lehűtöttem és elegyítettem a pálinkával.
Mivel a kökény igen egészséges gyümölcs, rengeteg antociánt tartalmaz, mely rugalmasan tartja az érfalakat, és védi a sejteket, ebben a zimankós időben minden nap fel is hajtunk majd belőle egy picit!

2 megjegyzés:

  1. A férjemnek most pont ez kellene, mert már harmadik napja folyamatosan havat dúr, hord, dobál. kb. 50 cm esett már itt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuperek a receptjeid! Mi is szedtünk kökényt és most próbálkozunk... Lenne egy furi kérdésem. A likőr esetében a szétnyomkodott kökény magja benne maradhat a "cuccban"?

    VálaszTörlés