2012. január 11.

Csipkebogyó lekvár

 Nehogy azt higgyétek, csak ennyi lekvárt főztem....
Amikor utoljára kökényt szedtünk, Anna kívánságára csipkebogyót is gyűjtöttünk. Hát, sokkal szúrósabb, mint gondoltam, ráadásul, mivel már többször megcsípte a dér, elég puha is volt, nagyon maszatosak lettünk tőle. Sajnos csak 20 dekányit sikerült összegyűjteni, mert Anna inkább ette, mint szedte!

 Persze lekvárt főztem belőle:  a bogyók két végét csíptem csak le, a magokat benne hagytam. A tisztítás után , annyi vízzel, hogy ellepje, meg 3 felkockázott almával feltettem főni. Amikor megpuhult, a már jól bevált halpasszírozón átpasszíroztam, tettem hozzá ízlés szerint cukrot és addig főztem, míg be nem sűrűsödött. Üvegbe töltöttem, kicsit fejtetőre állítottam, szárazdunsztban hagytam kihűlni. 
A színe, az íze egyszerűen csudás!

A blogom bal oldalsó sávjában mostantól megtalálhatjátok a lekvár - és sütireceptjeimet, és hamarosan az ebédötleteket is!

4 megjegyzés:

  1. Beköltöznék a konyhádba :) Az elmúlt napok sok finomságát látva :)

    VálaszTörlés
  2. Én is megyek beköltözni.:)
    1x elég volt átpasszíroznod? Nagyon ügyes vagy!!!!!
    Én már kész masszát vettem-lusta nő:)-azt főztem fel.

    VálaszTörlés
  3. Tiszta gasztroblogger lettél már. És hol marad a varrás?

    VálaszTörlés
  4. de szépek a képek, hangulatosak, hát még az eredmény!

    VálaszTörlés