2011. november 19.

Rózsatorta

 Ezt a sütiformát nagyon szeretem elkészíteni, na és az íze sem utolsó!


 Könnyű kelt tészta, s mivel összesül, így nem szárad ki!

Készítheted egyszerű kelt kalácstésztából, majd kinyújtod egy téglalappá, megkened felvert tojásfehérjével, megszórod cukrozott kakaóporral, vagy dióval, vagy csak fahéjjal stb. majd feltekered, felvágod 3-4 cm-es darabokra és a kizsírozott, kilisztezett tortaformába szorosan egymás mellé helyezed a csigákat. 
Megkened a tetejét felvert tojásfehérjével és pirosra sütöd.
El tudom képzelni sós, sajtos változatban is!
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

1 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon fini. Én délután répatortát sütök. Csak ne hízlalnának ennyire! :)

    VálaszTörlés