2011. február 8.

Pezsgős csirkemáj szegfűszeges-hagymás rizzsel

 A mai ebédünk a hűtő előtt állva fogalmazódott meg bennem: 
több, mint egy hónapja áll egy szilveszterkor megkezdett pezsgő az ajtón, 
valamit kezdeni kéne vele.
Kerestem a neten csirkemájreceptet s íme erre akadtam: 

 A lilahagymákat megpucoljuk, és apró kockára szeleteljük, kevés olajon megpirítjuk.

A csirkemájat felkockázzuk, és a hagymával barnára pirítjuk,

Fűszerezzük majorannával, őrölt gyömbérrel, őrölt köménnyel.
Felöntjük 1 dl pezsgővel.
4 kanál lisztet elkeverünk egy tálban 1/2 liter tejjel, ezzel felöntjük a májat.
3 gerezd fokhagymát kipréselünk a májra, és sózzuk ízlés szerint.
Egy rottyanásig főzzük.                                                                                                
Kevés olajon 1 bögre rizst megpirítunk és felengedjük 2x mennyiségű vízzel, ételízesítővel ízesítjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, és szegfűszeget szurkálunk bele kb.8-10 db-ot.
Beledobjuk a rizsbe, ezzel együtt főzzük.


Próbáljátok ki ti is!
 Nagyon pikáns, kicsit indiai és/vagy távol-keleti az ízvilága! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése