2010. augusztus 6.

Mediterrán kenyér

Egyik este grillpartit rendeztünk egy baráti párnak. 
A menü a szokásos gomba, cukkini, paradicsom, hagyma, pácolt csirkemell grillezve, 
de mivel Isti vegós, neki készült töktócsi / recept máskor/ és köretnek ez a mediterrán jellegű kenyér.

A recept:
  • 70 dkg liszt
  • 3 ek olaj
  • kakukkfű, szárított fokhagyma, bazsalikom
  • 30 gr élesztő
  • langyos víz
  • tetejére fokhagyma, olajbogyó, olivaolaj, rozmaring
Az elkészítése pofon egyszerű. 
A langyos vízben kevés cukorral feloldod az élesztőt, hagyod kelni, a többit egy tálba méred, majd a megkelt élesztőt beleöntöd. Jól megdagasztod, langyos helyen fél órát keleszted, sütőpapíron kerekre formázod, elllapogatod a kezeddel, leolajozod a tetejét, rászórod amit kell és betolod a 200 fokos sütőbe, amíg szép pirosra nem sül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése