2010. április 4.

Húsvéti kalácsunk - Limara után

  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 3 csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 50 dkg liszt (  ebből 100 gr teljes kiörlésű)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
 Kovászt készítek 1 dl tejből, cukorból, 2 ek. lisztből. A többivel összedolgozom, kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Kétharmad részéből kb. 40 cm hosszú rudat sodrok, amit félbehajtok és megcsavarok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítek. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverem és a mélyedést kikenem vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrok, megfonom és a mélyedésbe teszem. Tojássárgájával lekenem, 180 fokon sütöm, míg szép pirosra sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése